Skip to main content

Srdečne Ťa pozývam na Srí Lanku spoločne plynúť mojou milovanou krajinou. Plynúť v oceáne, v joge, či vo výživných rozhovoroch. Tento rok som dostala chuť v novembri vymeniť ayurvédu za cestovanie, čakrový systém a múdrosť jogy. Budeme spoločne skúmať podstatu energetického systém človeka, pránu – vitálnu energiu, fyzické, mentálne a emočné zdravie. Zdravie podporíme čarovnou prírodou Srí Lanky. Zamiluješ si liečivú silu oceánu, pláži a slobodu priestoru, ktorú tu ja cítim. Necháme rozpínať priestor v sebe, aby prána mala možnosť prúdiť a vyživovať.

Workshopy s Lenkou

Srí Lanka u mňa otvorila záujem o čakrový systém. Stávalo sa mi a možno sa bude aj Tebe, že som sa v noci zobudila s vibrujúcou srdcovou čakrou alebo priestorom medzi obočím. Toto vysoko energetické prostredie u mňa podporuje kultiváciu energie a životnej sily. Podporuje rozpoznávania seba a svojho energetického tela. Preto na náš retreat prinášam tak zaujímavú tému Čakrového systému. Téma sa bude niesť celým retreatom a spoznáš tento systém teoreticky aj prakticky, cez cvičenia a meditácie.

Harmonogram

  • Let z Viedne 9. 11. ideálne okolo 16:20 (alebo 9:35) Quatar alebo Emirates
  • Príchod Colombo 10. 11. okolo 9:00 (alebo 2:05)
  • Check in Soma 10. 11. o 14:00
  • Check out The Kip 24. 11. o 11:00
  • Odlet z Colomba do Viedne 24. 11. alebo 25. 11. okolo 3:35 (4:55) veľmi skoro ráno
  • Alebo si dáš ešte pár dní na pláži, možno mesiacov, ako sa to stalo mne

Joga s Lenkou

Budem vám k dispozícii s hodinami jogy ráno. Každé druhé ráno si dáme čakra jogu a ďalší deň zase silovejšiu bodyforming yogu pre fit pocit. Milujem jogu, milujem ju praktizovať aj učiť a v tomto tropickom prostredí plnom zvukov a vĺn o to viac.

Ubytovanie

10. – 17. 11. Hiriketiya: SOMA
17. 11. presun z Hiri do Ahangamy
17. – 24. 11. Ahangama: THE KIP

Hiriketiya je môj domov. Veľmi sa teším ako Ti predstavím jeho poéziu cez krásne pláže, príjemné reštaurácie, tropickú šťavnatú zeleň, nikdy neutíchajúce zvuky prírody a čarovného oceánu. SOMA je úplne nový priestor otvorený prvú sezónu. Patrí najznámejšiemu Dots (rezort, reštaurácia, joga, eventy, koncerty.) Budeme v tichúčkej časti Hirikatyie. Shale, priamo našom priestore s výhľadom na Indický oceán a vlny trieštiace o skalnaté pobrežie bude rannou terapiou sama o sebe. Prechádzka 15 minút na pláž popri oceáne bude rannou rutinou po raňajkách. Soma znamená telo a práve tam sa oň budeme láskyplne starať a spájať sa s ním.

Aby sme to mali pestrejšie 17teho sa presunieme do Ahangamy, ktorú si začínam zaľubovať práve kvôli rezortu THE KIP a jej rozsiahlým plážam, na ktorých sa citiš, akoby si bol doslova in the heaven. A tie západy slnka ani nevravím, veď uvidíš. Pre mňa zázrak a mágia.

The Kip je priestor vytvorený v štýle Wabi Sabi. Jednoduchosť, prírodné prvky, drevo, biela farba a úplna dokonalosť v nedokonalosti. Moja nervová sústava v tomto priestore nesmierne odpočíva. Teším sa, že to zažijeme spolu. Jogu a workshopy budeme mať vo vnútornom priestore tohto koloniálneho domu, s čiastočne otvorenou strechou a veľkými tropickými rastlinami. A tie raňajky… úžasne chutné, dokonalo pripravené a originálne hravé. To je jeden z dôvodov prečo do Ahangama chodím. Jedlo v Kip :). Keď som tam bola naposledy, pán z US, ktorý sa z tohto priestoru 3 dni nepohol, mi vraví : “ You know The Kip means Nap, so I’m napping.” A presne to budeme robiť aj my. Oddychovať. Google translator vraví: uvelebiť sa, usalašiť sa, hovieť si… Takže sa v Kip uvelebíme a budeme si hovieť. Dokonalo dizajnovaný priestor práve na to.

Izby v oboch rezortoch sú double room alebo single room za príplatok 350 eur.

Výlety

Počas pobytu pôjdeme na výlet každý druhý deň na miesta ako Big Budha Temple, Mulgirigala Rock Temple, Safari a krásne pláže v okolí (Hirikeytia Beach, Dickwella Beach, Blue island), White Tea factory, Ella, Galle Forth. Ak budeš mať záujem o Sigiriu (Lions rock) alebo Pollonaruwa vybavím. Je potrebné tam ale prespať.

Yoga & Čakra retreat

1 200
1550
  • ubytovanie v oboch rezortoch
  • raňajky
  • joga každé ráno
  • čakrový systém workshopy každý druhý deň
  • manažovanie výletov
  • podpora v kúpe letenky
  • poradenie s čímkoľvek budeš potrebovať
Cena nezahŕňa

  • letenky, víza, cestovné poistenie a transport

Letenky

Môžeš prísť alebo zostať pár dni, týždňov alebo kľudne aj mesiacov pred a po reatreate. Podľa toho ako to cítiš a tiež napríklad v prípade, že nájdeš lacnejšiu letenku. Všetkých prihlásených postupne prepojíme, aby ste mohli cestovať spolu. Pokojne sa ozvi, vo všetkom rada poradím.

Najvýhodnejšie ceny leteniek nájdeš na:

Začala som cestovať Qatar, je to top kvalita, super jedlo, flexibilita v riešení zmeny letenky či čohokoľvek, aj keď možno drahšie o 50 €.

Cestovné poistenie

Cestovné poistenie určite ponúka aj banka, v ktorej máš účet. Rovnako známe poisťovne ako Met Life, Allianz, Kooperatíva, Union, atď.

Transport

Cena jednej jazdy z alebo na letisko je aktuálne okolo 80 € (26 000 rps) auto / 117 € (38 000rps) van. Cena sa do februára môže aj zmeniť o niekoľko eur. Cena pre Teba je závislá od počtu ľudí na jednej jazde (van alebo auto). Čím viacej ľudí na jednej jazde vanom z letiska na rezort alebo opačne, tým nižšia cena. Ak by si (z akéhokoľvek dôvodu) bol/a na jazde z letiska alebo na letisko sám / sama cena bude pre Teba okolo 80 €. Budem vás na lety prepájať, postupne ako sa ľudia budú hlasiť. Preto predpoklad najvyššej ceny je okolo 40 € za jazdu.

Víza

okolo 53 dolárov cez túto web stránku si visa jednoducho vyplníš, budem mesiac predom posielať presný návod.

http://eta.gov.lk

Do 1-3 dní dostaneš potvrdenie, ktoré vytlačíš a donesieš na letisko. Prosím žiadnu inú stránku na vypĺňanie víz nepoužívaj. Veľmi často sú omnoho drahšie poplatky a scam na ľudí.

Výlety

Big Budha Temple, Mulgirigala Rock Temple,  Safari, White Tea factory, Ella, Galle Forth. Ak budeš chcieť Pollonaruwa, Sigiria (Lions Rock)

Nezabudni platný pas

Cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov odo dňa vstupu na Srí Lanku

Čo mi treba?
  • nemusíš si brať svoju jógamatku, v retreat centre sú k dispozíci
  • stačí pár kusov ľahkého oblečenia do tropických teplôt, ktoré zvládne silné potenie. aj tak budeš celý čas v sárongu, ktorý je k dispozícii v centre

Angličtina

Nemusíš hovoriť anglicky, na pobyte ti s prekladom pomôžem a Srí Lančania sú veľmi trpezliví. Použijú akýkoľvek spôsob, nohy, ruky, appky a určite sa láskavo dohovoríš. Kedykoľvek sa bude dať pomôžem.

Rezervácia

NAPÍŠ NÁM NA INFO@YOGAHOUSE.SK ALEBO ZAVOLAJ NA +421 905 604 753
A RADA TI NA VŠETKO ODPOVIEM A PORADÍM.